Chilli Con Carne bez mäsa
Chilli Con Carne je skvelou voľbou, ak plánujete párty. Na jeho uvarenie potrebujete len jeden hrniec, základné suroviny, naje sa z neho veľa ľudí a keďže v tejto verzií vynecháme mäso, je aj neskutočne lacné. Ak ho ešte naservírujete aj tradičnou formou - v miskách - tak ohúrite hostí dvojnásobne.
Rada varím toto jedlo, lebo vždy sú s ním všetci spokojní. Obsahuje ingrediencie, ktoré majú všetci radi, je sýte a skrýva sa v ňom veľké množstvo bielkovín vďaka sójovému mäsu.
Vegánske chilli con carne máte hotové za pár minút, všetko vlastne len pohádžete do jedného hrnca, zakryjete a potom už len čakáte na zázrak. Ak chcete jedlo pozdvihnúť do vyššieho levelu, pridajte do misky zopár nachos.
Chutné, rýchle a efektné. A kvalitne zasýti.
Budeme potrebovať:
1 cibuľu
1 plechovku červených fazuliek
1/2 plechovky kukurice
1 plechovky krájaných paradajok
2 menšie mrkvy (nakrájané na kolieska)
paradajkový pretlak
1 balenie sójového granulátu
2 ČL mletej papriky
štipku chilli
1 ČL karí korenia
soľ a korenie
Nepovinné:
sójová majonéza
nachos
Ako na to:
1. Cibuľu si nadrobno nakrájame a dosklovita opražíme na panvici v troche oleja.
2. Prisypeme všetky koreniny a dobre premiešame. Dávame pozor, aby sa nám nepripálili.
3. Pridáme mrkvu a kukuricu a dobre premiešame.
4. Prisypeme sójový granulát.
5. Prilejeme trochu vody, aby sa zmes nepripalovala.
6. Do zmesi pridáme prepláchnuté fazuľky, paradajky a pretlak.
7. Premiešame, aby sa chute prepojili, prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 30 minút.
8. Chilli con carne podávame v miskách s ryžou. Môžeme pridať aj nachos.
9. Ak sa nám zdá byť chuť príliš pikatná, môžeme navrch pridať malé množstvo sójovej majonézy, ktorá chuť zjemní.
Vegánske chilli con carne sa zaraďuje medzi jedlá, ktoré chutia na druhý deň ešte lepšie. Otázne však je, či vám vôbec nejaká porcia na tento experiment zostane, pretože väčšinou sa po ňom len tak zapráši :)
Dobrú chuť!
Zuzka